מתכון לתפא איטלקי בטעמים מרהיבים:

חומרים:
– 4 כוסות קמח
– 1.5 כוסות מים חמים
– 1 כף שמרים יבשים
– 1.5 כפות שמן זית
– 1 כף דחוסה מלח
– 2 כפות דחוסות שקדים מורססים
– אותו דבר עם זיתים שחורים קלופים ורוזמרין טרי או יבש

אופן ההכנה:
1. מניחים את הקמח בקערה גדולה ועושים במרכזו חור.
2. מניחים בו את השמרים, מוסיפים את המים החמים ומערבבים עםי כף עץ עד שהשמרים נמסים.
3. מוסיפים את השמן והמלח ולשים את הבצק לחצי שעה.
4. מניחים את הבצק בתוך תבנית שנמרחה בשמן ומכסים אותו לחצי שעה נוספת.
5. חוררים את הבצק באצבעותינו, מוסיפים שקדים, זיתים ורוזמרין.
6. מנמיכים את הטמפ' של התנור ל-200 מעלות ואופים למשך כ-20-15 דקות (עד שהתפא משחים צבע זהוב).
7. מוציאים את התפא מהתנור ומניחים עליו מעט שמן זית למריחה.

אפשר להגיש את התפא עם מגוון רוטבים וממרחים. בתיאבון!