מתכון לשקשוקה:
מצרכים:
– 6 ביצים
– 4 עגבניות בינוניות
– 1 בצל גדול
– 4 שיני שום
– 1 פלפל ירוק
– 2 כוסות רוטב עגבניות
– 1 כפית כמון
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– כמה עלים של כוסברה טרייה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. חממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים את הפלפל הירוק והעגבניות, מבשלים יחד עד שהעגבניות מתרככות.
3. מוסיפים את רוטב העגבניות, הכמון והפפריקה. מתיבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים במשך כ-10 דקות.
4. יוצרים 6 "חורים" בתוך המחבת, ושם שוברים את הביצים. מנמיכים את האש, מניחים מכסה על המחבת ומבשלים למשך כ-5 דקות.
5. מניחים את השקשוקה על השולחן, מניחים עליה כמה עלים של כוסברה טרייה טרופים ומשרתים עם לחם טרי.
בתיאבון!
