מתכון לפשטידת תפו"א מוקרמל:
מצרכים:
1. 5 מדידות (Cups) של תפו"א
2. 5 ביצים
3. 1/2 כוס של שמן
4. כוס סוכר
5. כוס קקאו איכותי
6. 1 כפית של תמצית וניל
7. 1/2 כוס של שוקולית
הכנה:
1. התחילו בחימום התנור ל-180 מעלות.
2. בסיר גדול מבשלים את התפו"א לפי ההוראות על האריזה.
3. בזמן שהתפו"א מתבשלת, בקערה של מיקסר, טרופו את הביצים, הוסיפו סוכר, שמן, קקאו ותמצית וניל.
4. טרשו את התפו"א שבישלתם למרקם של תפוחי אדמה מרוסקות, (חשוב שלא ישארו גושים גדולים). ערבבו את תערובת חומרי המתחלה עם התפו"א.
5. התכונן תבנית רונד 22 ס"מ, משמנים ומניחים בתוכה את התערובת.
6. אפו בתנור החם במשך 45-40 דקות. בחצי השעה הראשונה לא לפתוח את התנור.
7. בנוסף לכך, ממיסים את השוקולית ומגרדים את השוקולית למעלה בזמן שהפשטידה לוקחת את הצורה.
8. מאפים עד שהפשטידה מתייצבת ומתקבל פינוק טעים ומפתה.
בתיאבון!