מתכון לפסטה עם רוטב אלפרדו:

חומרים:
1. 450 גרם של פסטה, טיפה שאני אוהב היא פטוצ'יני
2. כוס וחצי של שמנת מתוקה
3. 2 כפות של חמאה
4. 3 כפות של שמן זית
5. 4 שיני שום קלופות וקצוצות
6. מלח ופלפל לפי הטעם
7. כוס של גבינת פרמזן מגוררת
8. מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גב האריזה, מניחים את הפסטה בצלחת ומניחים מעט שמן זית בכדי שלא תדבק.
2. בסיר ממיסים את החמאה עם השמן, מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כמה דקות על להבה בינונית.
4. מוסיפים את הגבינה ומבלים במילח ופלפל לפי הטעם, מבשלים עד שהגבינה מתמסה בשמנת ויוצרת רוטב עסיסי.
5. שמים את הפסטה בתוך הרוטב, מערבבים היטב ומניחים על האש כדי שהפסטה תתמסס ברוטב.
6. מניחים מעט גבינת פרמזן מלמעלה ומניחים במנה.

בתיאבון!