מתכון לפסטה מרובעת ברוטב עגבניות:
חומרים:
– 350 גרם פסטה מרובעת
– 2 כפות שמן זית
– 4 עגבניות בינוניות, מרוסקות
– 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
– שקית בזיליקום ירוק מומה
– שקית עלי אורגנו יבשים
– מלח לפי הטעם
– גרידת פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים לו מעט מלח. מביאים את המים לרתיחה גדולה ומוסיפים את הפסטה. מבשלים לפי הוראות האריזה או עד שהפסטה רכה לדגימה.
2. במקביל, מחממים שמן זית בסיר אחר. מוסיפים שיני שום קצוצות ומניחים על אש בינונית למניעת שריפה.
3. ברגע שהשום התחיל להתפזר בחום, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתחילים לבשל.
4. מבשלים את העגבניות עד שהן מתרככות ומשחררות את מיציהן, כ-15 דקות. במהלך הבישול ממזגים מעט מים שבישלה בהם הפסטה כדי למנוע שריפה.
5. ברגע שהרוטב מתחיל להירתח, מוסיפים את הבזיליקום והאורגנו, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומשאירים להתיישב כ-5 דקות.
6. בשלב זה מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב.
בתיאבון!