מתכון לפסטה אליו:
חומרים:
1. 200 גרם פסטה (נודלס)
2. שלוש כפות שמן זית
3. 4 כתומים של שום, מרוסקים
4. 250 גרם עגבניות שרי, חצויות לרוחב
5. מלח ופלפל לטעמך
6. 200 גרם שפעת של בזיליקום טרי, קלוף מהגבעולים ושטוף היטב
7. 50 גרם פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים מורתחים עם מעט מלח, לפי הוראות האריזה, לעד שהפסטה רכה אך עדיין מוצקה.
2. מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית, מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות עד שהוא מתחיל להתזהב.
3. מוסיפים את העגבניות שרי, מלח ופלפל ומבשלים כחמש דקות עד שהעגבניות מתרככות.
4. מוסיפים את הבזיליקום למחבת, מערבבים היטב ומבשלים עוד דקה או שתיים.
5. מניחים את הפסטה המבושלת על התוך את הרוטב, מערבבים היטב.
6. מניחים את הפסטה בקערות ומפזרים מעליה את הפרמזן.
בתיאבון!