מתכון לפסטה אליו:
מרכיבים:
– 500 גרם של פסטה אליו
– 3 שיני שום מרוסקות
– חצי כוס שמן זית
– מלח לפי הטעם
– פלפל שחור לפי הטעם
– 1 כוס פרמזן מגורר
הוראות:
1. מבשלים את הפסטה במים ממולחים לפי ההוראות על גבי האריזה.
2. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת בינונית ומוסיפים את השום. מבשלים במהירות נמוכה עד שהשום מתחיל להשחים. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
3. מניחים את הפסטה המבושלת מיד לאחר שמניחים אותה מהמים הרותחים במחבת. מערבבים היטב.
4. מכבים את האש, מוסיפים פרמזן מגורר ומערבבים שוב.
5. מניחים את הפספטה על מנות ומוסיפים מעט יותר פרמזן מעל. מוכנה להגשה.