מתכון לפסטה אליו ותיקי:

מרכיבים:
– 300 גרם ספגטי
– 2 כפות שמן זית
– 4 שיני שום קלופות ודקוקות
– קמצוץ פלפל חריף (אופציונלי)
– מנת אלית (רבע כוס מומלץ)
– מנת וודקה מיני (עשרים מ"ל מומלץ)
– 500 גרם עגבניות תפוחיות מרוסקות
– מלח ופלפל לפי הטעם
– תת עשרה מ"ל קרם חמוצה (אפשר להחליף בשמנת מתוקה מתובלת)
– 100 גרם פרמז'ן מגורר
– שמינים גרם בזיליקום טרי קצוץ

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בנפה עם מספיק ומספק מים בהתאם להוראות האריזה.
2. מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים שום קלוף ומזהיבים היטב באש בינונית.
3. מוסיפים את האלית והוודקה למחבת ומבשלים עד שהנוזלים התאייפו במחצית.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים במשך כ-20 דקות על להבה בינונית.
5. מוסיפים את הקרם חמוצה, מערבבים ומורידים מהאש.
6. מניחים את הפסטה המבושלת במחבת ומערבבים בהיסח העין.
7. מוסיפים בזיליקום קצוץ ופרמז'ן מגורר.
8. מערבבים שוב ומגישים. תהנה!