מתכון לפסטה אליו ולימונית:

מצרכים:
1. 200 גרם פסטה (ספגטי רחב / לאסגנה או אחרת לבחירתך)
2. 4 שיני שום
3. מלח לפי הטעם
4. 1/4 כוס שמן זית
5. לימון קטן שלם
6. 1 כוס שמנת מתוקה (או שמנת חמוצה)
7. %20 שזיתים שחורים חתוכים לחצאי עגולים
8. קצת גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים רותחים וקצת מלח במשך 10 דקות.
2. במקביל, מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את שיני השום הקצוצות בדק שלא ישרפו.
3. מסירים את קליפת הלימונים ומקלפים את השארית. מקלפים את הלימון לקוביות קטנות.
4. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה, הלימון, שליש ממנת הפרמזן ואת השזיתים.
5. מבשלים על להבה בינונית למשך 5 דקות.
6. מניחים את הפסטה המבושלת במחבת ומערבבים היטב.
7. ממליחים לפי הטעם.
8. מניחים את הפסטה בצלחת, מוסיפים על פני הצלחת את הפרמזן השאר.
9. מגישים ליד יין לבן מתוק ונהנים מארוחה טעימה!

לדירוג מוצר post