מתכון לפאי תפוחים:

חומרים:

1. 1.25 כוסות קמח
2. 1/4 כוס סוכר
3. 1/2 כוס חמאה מרוסקת
4. 4-5 כפות מים קרים
5. 4 תפוחים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
6. 1/2 כוס סוכר חום
7. 1 כפית קינמון
8. 1/2 כפית וניל
9. 2 כפות קמח
10. ביצה למריחה

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח והסוכר בקערה, מוסיפים את החמאה וערבבים עם האצבעות עד שהתערובת מזכירה פירורים. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים מרקע קשה במהירות עד שמתקבל בצק.
2. מעטפים בניילון נשר ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מתבלים את התפוחים עם הסוכר החום, הקינמון, הוניל והקמח.
5. מרדדים את הבצק בעזרת מרדד על משטח חלק ומניחים בתוך תבנית פאי קוטר 24 ס"מ.
6. מניחים את התפוחים המתובלים על הבצק ומקפלים את הבצק שנשאר מחוץ לתבנית על התפוחים.
7. משמנים את הביצה עם מברשת מעל הבצק, חוררים עם קיסם מסביב ואופים בתנור חמים כ-45 דקות עד שהפאי הוא זהוב והתפוחים רכים.
8. מוציאים מהתנור ונותנים לפאי להתקרר לפני ההגשה.

בתיאבון!