מתכון לפאי תפוחים:
חומרים:
– 1 קילוגרם תפוחים
– 3/4 כוס סוכר
– 2 כפות קינמון
– 2 הקפות ביצים
– קמח כמו שנדרש לבצק
– חצי כוס שמן
– חצי כוס סוכר
– קילוגרם בצק (ניתן לרכוש מוכן או להכין בבית)
– רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1. ממיסים 100 גרם של סוכר בסיר עם מעט מים עד שנהייה לסירופ.
2. מוסיפים לסירופ את התפוחים הקלופים והמקולפים ומבשלים למשך כ-10 דקות.
3. מוסיפים את הקינמון ומערבבים.
4. מגלגלים את הבצק לצורת שטיח ו"מחפים" אותו בקופסאה מרובעת.
5. מניחים את התפוחים המתובלים על הבצק.
6. גולגלים את הבצק הנותר לשטיח נוסף וסוגרים אותו מעל התפוחים, כך שהם נסגרים בין שני שטיחי הבצק.
7. נותנים מעל לבצק העליון שמן, סוכר ומלח, ואז מניחים אותו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שהפאי מתבצק ומקבל צבע זהוב.
!בתיאבון