מתכון לפאי תפוחים מתוק:
ביכולתך להתחיל להכנית אותו לפני שני שעות וחצי של ההגשה.
החומרים:
דוחנים:
– 1.5 כוסות קמח לבן
– 0.5 כוס קמח כחול
– מלח קיפיטצת
– שקית שמרים יבשים
– 3/4 כוס מים חמים (ניתן להוסיף עוד מעט אם הבצק מתקשה להתאחד)
– 1/2 כוס שמן
– 1 ביצה
מילוי תפוחים:
– 1.5 קילוגרם תפוחים
– 3/4 כוס סוכר
– 1 כפית קינמון
– שקית וניל
– 1 ביצה למריחה
ההכנה:
הכנת הבצק:
1. ערבבי בקערה קמח לבן, קמח כחול, מלח ושמרים.
2. הוסיפי מים חמים, שמן וביצה וטרי על ידי כף עד לקבלת מרקם של בצק.
3. כתשי את הבצק שוב עם הידיים עד שהוא מתאחד.
4. כסי את הקערה ותן לגבוש במשך שעה.
הכנת המילוי:
1. קלפי את התפוחים ושטפי אותם.
2. בולעי/פרסי התפוחים, וקצצ/שם אותם במעבד מזון עם את הסוכר, הקינמון, והווינל.
3. סחטי את התפוחים מרוב הנוזלים שבהם.
4. חממי תנור על חום של 180 מעלות.
5. פרוס את הבצק ומלאי אותו בתפוחים.
6. מרחי אותו בביצה.
7. אפי את הפאי למשך 40 דקות.
נא לתת הכנה לקישוט עם קמח או סוכר אבקה מעל!
בתיאבון!