מתכון לפאי תפוחים אמריקאי:

חומרים:
– 2 כוסות קמח רגיל
– 1 כוס שמן
– 1/2 כוס מים קרים
– כף קקאו (אם ברצונך)
– כף סוכר
– 5-6 תפוחים

לרוטב:
– כוס סוכר
– כף קנימון
– כף חמאה
– כף קמח

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, החצי כוס שמן, המים וכף סוכר בקערה. מלפפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר להתייצבות.
2. כאשר הבצק מתייצב, מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מניחים את התפוחים מרוסקים בקערה בינתיים. מוסיפים 1 שקית אבקת סוכר וניל ומניחים לצד.
4. מורכים את הבצק, מניחים בתוך תבנית פאי ומניחים בשטח אחיד. מניחים בתוך הבצק את התפוחים מרוסקים.
5. אחרי שהתפוחים מונחים, ממריחים מעליהם את רוטב הקנימון. מניחים שוב מעל את הבצק וממריחים מעל חליטה מחמאה.
6. אופים במשך 40-50 דק' תוך שמירה על המאפה (תלוי בתנור). לאחר מכן, מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות ומגישים.
7. בתיאבון!