מתכון לפאי תפו"א בורבון:
אחד. חומרים:
– 1 בצל לבן גדול
– 2 תפוחים גדולים
– 1/4 כוס בורבון
– 3/4 כוס סוכר חום
– 1/4 כוס חמאה
– 1 ביצה
– 1 כוס של קמח
– 1/2 כוס של שיבולת שועל
– 1 כפית קינמון
– 1/4 כפית מלח
– ציפה מתוקה מוכנה (שמירה בקירור)
שני. הוראות הכנה:
1. תמיסת החמאה במחבת, ותספת הבצל המקולף והחתוך לגורדים דקים.
2. הוספת התפוחים המקולפים והחתוכים לקוביות, בורבון, 1/2 כוס סוכר חום והקינמון. בישול על להבה בינונית עד שהבצל והתפוחים רכים.
3. בקערה מערבבים ביצה, קמח, שיבולת שועל, סוכר חום, ומלח. שיפשוף של פאי ציפה מתוקה עם מעט חמאה ממוסה, ומעבר של שליש מהתערובת היבשה לציפה בשכבה אחידה.
4. ממיסת עוד חמאה במחבת, שפשוף השכבה היבשה במחבת, תוספת שארית התערובת היבשה ומערבוב הכל. חימום של התערובת במחבת מעל להבה בינונית-נמוכה, עד שהתערובת מתמצקת ומתזהבת.
5. יציקת המילוי לציפה המתוקה מלמעלה, בישול הפאי בתנור מחמם מראש ל-180 מעלות עד שהציפה מתזהבת והמילוי מתייצב. שמירה בתנור לקירוח.
תהנה!