מתכון לפאי אפשר:
כמויות:
– 250 גרם קמח
– 120 גרם חמאה ממומסת
– 50 גרם סוכר
– 1 ביצה
– קמצוץ של מלח
– פקאן, שוקולית קקאו ורוטב קרמל למילוי
הוראות:
1. מערבבים את החמאה, הקמח, הסוכר, הביצה ומעט מלח בקערה עד שמתקבל בצק איתו אפשר לעבוד. מניחים אותו במעט קמח בתוך תבנית.
2. מניחים על הבצק רצועה של נייר אפייה ומעליה מעט קינוחי אפייה. מחממים תנור על 200 מעלות, מאפים במשך 10 דקות, שם מוציאים את הקינוחי אפייה וממשיכים לאפות עוד 10 דקות. אחרי שהתהליך הזה הסתיים, מוזגים לתוך הפאי את המילוי.
3. הכנת המילוי: ממיסים שוקולית קקאו, מוסיפים אליה קצת חמאה וחלב, מערבבים ומוזגים לתוך הפאי.
4. מניחים את הפקאן בצורה חופשית, מניחים באופן אקראי רוטב קרמל, עוד שוקולית ממוסה או מה שנותר, ואפים בתנור במשך עוד 15 דקות.
5. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפ' החדר ומגישים.
6. בתיאבון!