מתכון לפאיה ספרדית:

חומרים:

1. כוס אורז באזמתי.
2. 4 כוסות מנטת עוף.
3. 4-5 ארטישוקים שלמים.
4. 1 בצל קצוץ קטן.
5. 2 תפוחי אדמה מקלופים וחתוכים לרובעים.
6. 250 גרם ירקות מעורבים לבחירה (גזר, קולורבי, קישוא, תפו"א).
7. 100 גרם שעועית לבנה.
8. 200 גרם בשר עוף חתוך לקוביות.
9. 6 שרימפס.
10. 6 חצילות מנותה במים ומלח.
11. כמה גרגרים של כורכום.
12. כף שמן זית.
13. מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1. מחימים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא אטום.
2. מוסיפים את הארטישוקים, תפוחי האדמה, הירקות, השעועית והאיי.
3. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 5 דקות, תוך שהוא מערבבים.
4. מוסיפים את המנט, 3/4 כוס מנטת העוף, את הכורכום, מלח, פלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים בכיסוי במשך 15 דקות.
5. מסירים את הכיסוי ומניחים על האורז את בשר העוף והשרימפס, מכסים ומבשלים במשך עוד 20 דקות תוך שמזגים מעט מנט כל פעם.
6. כאשר האורז צף בנוזל, מניחים את החצילות על הפנים, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות עד שהאורז מוכן.
7. מגישים את הפאיה עם קישוט של לימון וכמה ניים של כורכום.

תהלוך טעים!

לדירוג מוצר post