מתכון ללזניה קלאסית:

חומרים שאתה צריך:
– 12 דלפקי לזניה
– 2 כוסות של רוטב עגבניות ביתי
– 500 גרם של בשר טחון
– 1 בצל מרוסס
– 2 שיני שום דקות
– 250 גרם של גבינת ריקוטה
– 2 ביצים
– 1 חצי כוס של פרסה קצוצה
– 1 כוס של גבינת מוצרלה מרוסקת
– 1 כוס של גבינת פרמזן מרוסקת
– מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מבשלים את דלפקי הלזניה במים מורתחים עם כמה ביצות של מלח לפי הטיפים שעל האריזה. מניחים על מגבת כדי שיתייבשו.
2. מכינים את המלית: מעבירים את הבשר לסיר עם קצת שמן זית ומבשלים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל המרוסס ושום, מבשלים עד שהבשר מתבשל לחלוטין. מוסיפים רוטב עגבניות, מלח ופלפל שחור ומבשלים על להבה נמוכה למשך 15 דקות.
3. בקערה נוספת, מערבבים גבינת ריקוטה, ביצים, פרסה, חצי מהכמות של גבינת המוצרלה והפרמזן, מלח ופלפל שחור.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים שכבת מלית בתחתית של תבנית לזניה, מסדירים שכבה של דלפקי לזניה, שכבה של תערובת הגבינה, שכבה של מלית, וחוזרים על השלבים עד שהחומרים מסתיימים. שומרים נתח קטן של גבינת מוצרלה למעלה.
5. שמים את הלזניה בתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים מהתנור, מרפדים עם הגבינה שנותרה לכם ושמים בחזרה לתנור לעוד 20-25 דקות, עד שהגבינה מתחילה להיות זהובה.
6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני ההגשה.

בתיאבון!

לדירוג מוצר post