מתכון ללזניה קטן עם רוטב בשר ורוטב בשמל:

חומרים:

דלפקי לזניה – 12 דלפקים
חצי קילוגרם בשר טחון
ארבע שיני שום
אחד קישוא מוקלף וקלוף
חצי קולורי מוקלף וקלוף
חצי תפוח אדמה מוקלף וקלוף
חצי כוס רוטב טומט
מלח
כמה מעווזונים פלפל שחור
1\3 כוס יין אדום
פחית כדות (400 גרם)
1 כף רוטב סויה מתוק
קח ארבעה חלמונים
250 גרם גבינת ריקוטה
70 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת על אש בינונית עם שלוש כפות שמן. מוסיפים את השום, הקישוא, הקולורי, והתפוח האדמה ומבשלים במשך 15 דקות עד שהירקות מתרככים.

2. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, ומבשלים אותו עד שהוא מתבשל לחלוטין.

3. מוסיפים למחבת את רוטב הטומט, המלח, הפלפל, היין האדום, והכדות ומבשלים את כל החומרים ביחד במשך 15 דקות.

4. בנפה נוספת, מערבבים את החלמון, הריקוטה, והפרמזן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5. מניחים בתוך מנית הלזניה 4 דלפקי לזניה, מעליהם מניחים שכבת של הרוטב בשר, מעליה מניחים שכבה של תערובת הגבינות וחוזרים על השלבים אלה עד שגומרות השכבות.

6. את הלזניה מניחים בתוך תנור מחומם ל-180 מעלות, במשך 40-45 דקות.

בתיאבון!