מתכון ללזניה צמחונית:
חומרים:
– 12 דלפיניות לזניה מבושלות
– 2 קישואים גדולים
– 3 חצילים
– 2 פלפלים ירוקים
– 2 קילוגרם רסק עגבניות
– 350 גרם גבינת מוצרלה
– 350 גרם גבינת ריקוטה
– 2 ביצים
– 3 כפות שמן זית
– מלח, פלפל שחור לפי הטעם
כיצד להכין:
1. מניחים את החצילים, פלפלים וקישואים בתנור החמים (200 מעלות) למשך 20 דקות.
2. במינט זה, מבשלים את דלפיניות הלזניה במים רותחים עם מעט מלח ושמן זית.
3. בסף, מניחים את הרסק, ומתיבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים למשך 15 דקות.
4. בקערה, מערבבים את גבינת המוצרלה, ריקוטה, ביצים, ומתיבלים במלח ופלפל שחור.
5. בתחתית המחבת, מניחים שכבה של רסק, ומעל דלפיניות לזניה, חצילים, פלפלים, קישואים, שכבה של גבינה, ושוב שכבה של רסק.
6. מעל, מניחים שכבה של דלפיניות לזניה, חצילים, פלפלים, קישואים, גבינה, ורסק.
7. כך ממשיכים עד שהמחבת מתמלאת, ומניחים שכבה אחרונה של גבינה ורסק.
8. מניחים את הלזניה בתנור שחום למשך 25 דקות, עד שהגבינה מתחילה להתזהב.
9. לאחר שאתה מסיים את האפייה, ממתין 10 דקות לפני הגשה.
תהנה מהלזניה הצמחונית!