מתכון ללזניה עם בשר טחון ורוטב שמנת:

חומרים:

– 12 דפי לזניה מלאים
– 700 גרם בשר טחון
– כוס שמנת מתוקה 38%
– 1 כוס גבינת מוצרלה
– 1 בצל גדול קלוף וקלוף
– 4 עגבניות טריות (או מרינרה עגבניות)
– 2 שיני שום, קלוף וקלוף
– 2 כפות שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1 כף מתחת תרד
– 1 כף מתחת אוריגנו

כיצד להכין:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. במחבת גדולה, מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהבצל מתרכך. הוספת הבשר הטחון ובישולו עד שהוא מתחיל להתחמר.
3. הוסף את העגבניות, המלח, הפלפל, התרד והאוריגנו. מבשלים עד שהרוטב מתאזן שוב, בערך 10 דקות.
4. מרחים רוטב בעובי של כמה מילימטרים בתחתית תבנית האפיה. שילוב של הלזניה, הרוטב והמוצרלה, עד שהרכיבים נגמרים.
5. יוצקים מעל הכוס שמנת ומניחים את הלזניה בתנור במשך 35 דקות.
6. אפייה מסתיימת כאשר הלזניה היא זהובה ומתנפחת. מרעננים לפני השירות שלו.