מתכון ללזניה הולנדית

חומרים:
1. 500 גרם בשר טחון (בשר בקר או עוף)
2. 1 קילוגרם תפו"א מרוסק
3. 250 גרם ירקות לבחירה (קישוא, קינואה, תפוח אדמה)
4. 1 שקית שמנת מתוקה חלבית
5. 3 ביצים
6. 1 ק"ג גבינת מוצרלה מרוסקת
7. 1 כוס פרמזן מוגרר
8. מלח, פלפל שחור, אורגנו

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבשר הטחון עם הירקות בחמאה עד שהבשר מתבשל לחלוטין.
2. מוסיפים לתערובת 250 מ"ל שמנת מתוקה חלבית ומערבבים היטב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים שכבת בשר כ-2 ס"מ במחבת בקוטר 26 ס"מ.
4. מניחים מעל שכבה של פרמזן מוגרר ואז שכבת גבינת מוצרלה מרוסקת.
5. חוזרים על השלבים עד הגעה לשכבה העליונה המורכבת מגבינה.
6. מניחים את הביצים מעל השכבה האחרונה ורוסקים את הביצים עם מספרת. מניחים מעלהם קמצוץ מלח, פלפל שחור ואורגנו.
7. אופים בחום שקט למשך שעה ורבע עד שעה וחצי, עד שהגבינה מתפצלת וקורסת והביצים מתקרמלים.
8. כשהלאזניה מוכנה, מניחים עליה מעט פרמזן מוגרר ומאפים עוד 10 דקות.
9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני השימוש.
10. בתיאבון!