מתכון ללזניה ביתית טעימה:

מצרכים:

1. 12 דלפיניות לזניה מוכנות לשימוש.
2. 1 ק"ג בשר טחון
3. 1 ק"ג עגבניות מרוסקות
4. 1 כוס מים
5. 1 כוס יין אדום
6. 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
7. 4 שיני שום קלופות וקצוצות
8. 4 מזלגות שמן זית
9. כף תיבול איטלקי (או מיקס של אורגנו, בזיליקום, חצילית)
10. מלח ופלפל לפי הטעם.
11. 500 גרם גבינה מוקרלה קצוצה
12. 500 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר עמיק, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים בעדינות עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משנה צבע לכחול. מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והיין האדום לסיר. מבשלים בהבערה בינונית או נמוכה במשך 30-40 דקות.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית לזניה.
5. מניחים שכבה של בצלים בתחתית התבנית, מעליהם שכבה של רוטב הבשר ומעליהם שכבה של גבינת ריקוטה ומוקרלה.
6. ממשיכים במריחת שכבות כך-נוסף שכבת בצליות – רוטב – גבינות עד שהתבנית מתמלאת. האחרונה צריכה להיות שכבה של גבינות.
7. אופים את הלזניה בתנור כ 40 דקות או עד שהגבינה מתזהבת ומתקרמלת.

בתיאבון!

לדירוג מוצר post