מתכון ללזניה איטלקית:
כמות: 6 מנות
החומרים שתצטרך:
– 9 חצאי גיליונות לזניה מוכנים לשימוש
– 450 גרם שמנת לבישול
– 120 גרם פרמז'ן מגורר
– 500 גרם שוק בקר טחון
– כף זית
– 2 קוביות רוטב טומטו טרי
– 1 בצל גדול, מרוסק
– 4 שיני שום, מרוסקות
– מיכל עגבניות מרוסקות
– 1 כף דפנה
– מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. מחממים מחבת בעלת שפתיים גבוהות עם כף שמן זית.
2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מתרככים.
3. מוסיפים את הבשר בקר ומבשלים עד שהוא אינו ורוד.
4. מוסיפים את העגבניות מרוסקות, קוביות רוטב טומטום והדפנה. מתבלים במלח ופלפל.
5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 15 דקות.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
7. שמים שכבה של רוטב בקערת הלזניה, אז שכבה של גיליונות הלזניה, שכבה של רוטב, שכבה של שמנת לבישול, ושכבה של פרמז'ן. חוזרים על הפעולה שניים פעמים נוספות.
8. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 25 דקות.
9. מוציאים את הנייר אלומיניום ואופים למשך 25 דקות נוספות, או עד שהפרמז'ן התזהב.
10. מוציאים מהתנור ומניחים לצד למשך 15 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון!