מתכון ללזניה איטלקית:

מרכיבים:
– 12 עלי לזניה קשים
– 500 גרמים של בשר טחון
– 4 כפות שמן זית
– 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
– 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
– 1 קילוגרם של רוטב עגבניות טרי
– 500 גרמים של גבינת מוצרלה, קלופה וחתוכה לפרוסות
– מלח, פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום לפי הטעם.

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת עמוקה באש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהם רכים ושקופים.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא אינו ורוד. מוסיפים את רוטב העגבניות, מבשלים בהבשלה מאוד נמוכה במשך 30 דקות.
3. מחממים קיתר במהלך ההבשלה. כאשר הרוטב מוכן, מבשלים את עלי הלזניה במים רותחים במשך 9 – 10 דקות, אז מניחים אותם במעט שמן זית עד לשימוש.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. בתחתית תבנית עמוקה, מניחים שכבת ראשונה של עלי לזניה, רוטב, פרוסות מוצרלה, ופלפל שחור לפי הטעם. ממשיכים כך עד שכל החומרים אזלו, כשהשכבה האחרונה היא מוצרלה.
6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך 25 דקות.
7. מסירים את הנייר אלומיניום, מחזירים לתנור עד שהשכבה העליונה היא זהובה ומוקפצת.
8. משאירים את הלזניה להתקרר במשך 15 דקות לפני הגשה.

לדירוג מוצר post