מתכון ללזניה איטלקית קלאסית:

חומרים:

– 12 דלפקי לזניה מוכנים
– 500 גרם בשר טחון
– 1 בצל גדול מרוסק
– 4-5 שיני שום מרוסקות
– מנה של רוטב סלסה (500 מ"ל)
– קופסא של רוטב טומטו (400 גרם)
– 1 כוס יין אדום
– 1/2 כוס עשבי תיבול מרוסקים (אורגנו, בזיליקום, תימין)
– מלח ופלפל שחור לפי טעם
– 500 גרם גבינת ריקוטה
– 1/2 כוס פרמזן מגורר
– 1 ביצה
– 2 כוסות של גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מוסיפים את הבצל, שיני השום ואת הבשר הטחון, מערבבים עד שהבשר משנה צבע.
2. מוסיפים את הסלסה, רוטב הטומטו, היין והעשבי תיבול למחבת ומבשלים בחום בינוני במשך 20 דקות.
3. נותנים לרוטב קצת להתקרר. בינתיים, מערבבים את גבינת הריקוטה, הפרמזן והביצה במיקסר עם מעט מלח ופלפל.
4. מניחים בתוך תבנית לסירוגין שכבה של רוטב בישול, דלפקי לזניה, שכבת גבינה ושכבה של רוטב. ממשיכים עם שכבת לזניה. מסיימים עם שכבה אחרונה של לזניה, רוטב, וגבינת מוצרלה מעל.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הלזניה לתנור עם ניילון מהצדדים ואלפוייל מעל, במשך כ-30 דקות. לאחר מכן מסירים את האלפוייל ומעצימים לחום עד שהגבינה משנה צבע לזהוב שמנה, לפי טעם.
6. מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר לפני ההגשה.