מתכון ללזניה איטלקית

חומרים:
1. 12 דלפי לזניה
2. 2 כפות שמן זית
3. 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
4. 2 שיני שום מרוסקות
5. 500 גרם בשר טחון
6. 1 כוס רוטב עגבניות
7. 1/2 כפית לבנדר
8. 1 כפית מלח
9. 1/2 כפית פלפל
10. 1/2 כפית אורגנו
11. 2 כוסות רוטב בשמל עגבניות
12. 2 ביצים
13. 3 כוסות גבינת ריקוטה
14. 3/4 כפית מלח
15. 1/2 כפית אורגנו
16. 2 כוסות גבינת מוצרלה מרוסקת
17. 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות ההכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מכינים דלפי לזניה לפי ההוראות על האריזה ומניחים אותם להתקרר בצלחת.
2. במקביל, מחממים שמן זית על פלמה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל ושום ומבשלים שני דקות.
3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא יובש. מוסיפים את רוטב העגבניות, המלח, הפלפל והאורגנו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עם מכסה במשך 45 דקות.
4. בקערה גדולה, מניחים ביצים, גבינת ריקוטה, מלח ואורגנו. מערבבים היטב.
5. מניחים שליש מהרוטב עם הבשר בתחתית תבנית לאסניית לזניה. מניחים 4 דלפי לזניה מעל. מריחים מחצית מתערובת הגבינה על הלזניה. מניחים שליש נוסף של הרוטב, אז 4 דלפי לזניה, ואת יתר שאר תערובת הגבינה. מסיימים את הלזניה עם שאר יתר הדלפים, הרוטב, גבינת מוצרלה מרוסקת ופרמזן.
6. מנמיך את התנור ל160 מעלות ואופה את הלזניה במשך 25 דקות. הופך את התנור לערך 180 מעלות ואופה עוד 25 דקות עד שהלזניה מתחילה להיות זהובה פתאום.

לדירוג מוצר post