מוקפצה – מרק ירקות עשיר

החומרים:
1. 1 קילוגרם של ירקות שונים כולל תפו"א, גזר, תפוח אדמה, קישוא, בצל, שום
2. 2-3 ליטר מים
3. 2-4 כפות פטרוזיליה מגוררת
4. מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון

אופן ההכנה:
1. מניקים את הירקות, מנינים, מקליפים ומרסקים לקיבודים קטנים.
2. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול.
3. מוסיפים את הירקות המרוסקים לסיר המרתח.
4. מוסיפים את המלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, ופטרוזיליה ומערבבים היטב.
5. מכסים את הסיר ומבשלים למשך כשעה וחצי בחום בינוני, עד שהירקות רכים.
6. מנמיכים את המוקפצה לאורך הזמן. במידה והמרק מתייבש, ניתן להוסיף מים חמים.
7. המרק מוכן להגשה חם, כשם כן אפשר לשמור אותו במקרר ולחממו לפני השרת.

בתיאבון!