בראש וראשונה נצטרך לבחור מתכון. אני אציע מתכון לפאי תפוחים קלאסי. הנה המרכיבים:

מרכיבים לפאי תפוחים:
– 1.5 כוסות קמח (כ-200 גרם)
– 100 גרם חמאה קרה (1/2 ק"ג), חתוכה לקר Cubeim
– 1 ביצה
– 3-4 כפות סוכר
– קמצוץ מלח
– 2-3 כפות מים קרים

מרכיבים למילוי:
– 4 תפוחים גדולים (כ-1 ק"ג), קלופים ומקולפים לרבעים
– 1/2 כוס סוכר חום
– 3 כפות חמאה
– 1 כפית קינמון
– רבע כפית מוסקט (אם אתה אוהב)
– רבע כוס קמח
– קליפת לימון מאחד

כעת לשלב ההכנה:
1. מערבבים את המרכיבים לבצק ומניחים ל-30 דקות במקרר.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מרסקים את התפוחים ומערבבים אותם עם המרכיבים של המילוי.
4. מרדדים את הבצק, מניחים את המילוי באמצע ומקליפים את השוליים לשמירה על המילוי.
5. מאפים למשך 40-45 דקות עד שהפאי אדם ומוכן.
6. אחרי שהפאי התקרר, אפשר להוסיף קצת סוכר אירוזות מעל.

תהליך הבישול הוא לוקח קצת זמן, אך שווה את האיכות הסופית! בתיאבון!

לדירוג מוצר post